Predsjednik BDZ-a Emir Elfić od juče dio vlasti u Novom Pazaru

Novi Pazar - Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ), čiji predsednik je Emir Elfić, od juče je deo lokalne vlasti u Novom Pazaru. Elfić je juče izabran za člana Gradskog veća. Dva odbornika BDZ zvanično su postali deo skupštinske većine, koju čine koalicije okupljene oko Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS i Sandžačka narodna partija (SNP). Na ovaj način, za sada, stavljena je tačka na spekulacije o klimavoj većini u gradskom parlamentu.

Predsjednik BDZ-a Emir Elfić od juče dio vlasti u Novom Pazaru

U novopazarskoj Skupštini grada ima 47 odbornika. Skupštinsku većinu čini 26, a u opoziciji je ostalo 14 odbornika SDA Sandžaka i sedam Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS). Na lokalnim izborima 2012. godine BDZ je osvojila 10 mandata, ali je došlo do raskola u stranci i formirane su BDZ Emira Elfića i BDZS, čiji predsednik je Jahja Fehratović. Sada BDZ ima dva, a BDZS sedam odbornika. Jedna odbornica BDZS, pre godinu i po dana, napustila je partiju i prelaskom na stranu koju predvodi SDP omogućila je formiranje nove skupštinske većine.

Jučerašnje zasedanje gradskog parlamenta u Novom Pazaru bilo je neobično i po tome što se u predloženom dnevnom redu našao rebalans ovogodišnjeg budžeta, a kao dopunska tačka, koju je predložio gradonačelnik Meho Mahmutović, našao se gradski budžet za narednu godinu u kojem će biti dve milijarde 540 miliona dinara.

Dopunjavanje dnevnog reda odlukom o budžetu za narednu godinu naljutilo je opozicione odbornike koji su sednicu napustili pre konačnog usvajanja dnevnog reda. Odbornici SDA Sandžaka i BDZS smatraju da je nedopustivo da usvajanje budžeta za 2015. godinu bude dopunska tačka, jer tako „opozicija gubi priliku da prouči stavke budžeta i iznese svoje stavove“.

Autor: S. Novosel

Izvor: Danas.rs

  • O stranci

    O stranci

  • Facebook

  • Twitter