Pokušaj ubistva Nedžada Kahrovića, kandidata za Narodnog poslanika

Povodom pokušaja ubistva Nedžada Kahrovića, aktiviste BDZ-a i kandidata za Narodnog poslanika „Liste nacioanlnih zajednica – Emir Elfić“ Bošnjačka demokratska zajednica izdaje saopštenje za medije.

Pokušaj ubistva Nedžada Kahrovića, kandidata za Narodnog poslanika

Prijepoljski huligan Sead Memović, kojeg plaća Muamer Zukorlić preko svojeg poslušnika Samira Tandira, danas je ispred prostorija Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) u Prijepolju napao i nožem povrijedio kandidata za narodnog poslanika LISTE NACIONALNIH ZAJEDNICA - Emir Elfić i aktivistu BDZ-a Nedžada Kahrovića.

Sead Memović, koji je od ranije poznat policiji, zajedno sa pomagačima je sinoć negdje iza ponoći isjekao bilbord BDZ-a koji stoji ispred prostorija stranke. Ovaj napad na imovinu Bošnjačke demokratske zajednice uredno je prijavljen policiji, ali to nije spriječilo ove huligane da nasrnu na život aktiviste naše stranke.

Zukorlić, Fehratović, Tandir i sve retrogradne snage koje ih podržavaju i koji žele Bošnjake da drže u mraku  nalaze se u panici i strahu od BDZ-a, nadolazeće političke snage koja Bošnjacima nudi drugačiji politički koncept i ambijent u borbi za ostvarivanje prava.

Bošnjačka demokratska zajednica je i ranije upozoravala na sve kriminalne radnje ove grupe, na falsifikate, prijetnje, laži i obmane. Tražimo od  policije i nadležnih organa da u ovom i svakom drugom slučaju kršenja zakona hitno reaguju i počinioce privedu pravdi.

Onima koji misle da će nas ovim napadima zaplašiti, poručijemo da nas samo jačaju u ubjeÄ‘enju da istrajemo na putu kojim smo krenuli.

Ovo je ključni momenat da se Bošnjaci odrede na martovskim izborima, da li žele svoju podršku da daju kriminalcima koji vrše torturu nad sopstvenim graÄ‘anima, koji prijetnjama i napadima pokušavaju da suzbijaju svakog ko drugačije misli, ili će svojim glasom podržati perspektivu i neophodne promjene koje nudi BDZ - Emir Elfić sa LISTOM NACIONALNIH ZAJEDNICA!

Infromativna služba

  • O stranci

    O stranci

  • Facebook

  • Twitter