Kurir: Metalnom šipkom napadnut odbornik BDZ Šerif Marukić

Marukić, bivši direktor televizije "Jedinstvo", napustio je muftiju Muamera Zukorlića i podršku dao Emiru Elfiću, koji je ocenio da je očigledno da napad ima političku pozadinu.

Kurir: Metalnom šipkom napadnut odbornik BDZ Šerif Marukić

NOVI PAZAR - Odbornika u skupštini grada Novog Pazara Šerifa Marukića sinoć je metalnom šipkom napalo nepoznato lice koje je nosilo fantomku. 
Do napad je došlo oko 21 sata, kada je Marukića, generalnog sekretara "Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić" i odbornika u lokalnom parlamentu, nakon posete roÄ‘acima pri ulasku u automobil nepoznati napadač sa maskom na licu sa leÄ‘a, metalnom šipkom nekoliko puta udario u predelu tela i glave. Marukić je dao izjavu policiji i pregledan je u hitnoj sluzbi novopazarske bolnice.

Zadobio je povrede u predelu levog kuka, leve podlaktice, leÄ‘a, a izgrebeni su mu lice i vrat, rekao je Tanjugu dežurni lekar Nebojša Filipović, navodeći da je dijagnostika u toku. 
Šerif Marukić je odbornik je "Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić", koja od skora čini skupštinsku većinu sa SDP i SNS u Novom Pazaru, a najavljuje se mogućnost da iduće nedelje bude imenovan za zamenika predsednika Skupštine.

Marukić, bivši direktor televizije "Jedinstvo", napustio je muftiju Muamera Zukorlića i podršku dao Emiru Elfiću, koji je ocenio da je očigledno da napad ima političku pozadinu i da je to dobro organizovan napad političkih protivnika, kojima je zasmetao ulazak BDZ-a u lokalnu vlast sa SDP i SNS. 
"Ovo nije prvi napad na naše aktiviste. Podsećam vas da je tokom predizborne kampanje ispred prostorija stranke u Prijepolju napadnut kandidat za narodnog poslanika sa naše liste Nedžad Kahrović. Tom prilikom su nanete teske povrede ranjavanja nozem u predelu grudi", rekao je Elfić Tanjugu. 
"Još nekoliko sporadičnih napada i provokacija na naše aktiviste smo uredno prijavili policiji. Tražimo od nadležnih organa da se hitno naÄ‘u počinioci ovog dela i najstrože kazne, jer je ovim napadom vidno narušena bezbednost svih graÄ‘ana Novog Pazara", rekao je Elfić.

Izvor: KURIR

  • O stranci

    O stranci

  • Facebook

  • Twitter